Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit /SAMSUN

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

03.10.2017
GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI

03 Ekim 2017

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI DUYURUSU

İlan Tarihi                                                     :        03/10/2017
Son Başvuru Tarihi                                     :        09/10/2017  (Mesai Bitimi)
Görevde Yükselme Sınav Tarihi              :        03/12/2017
Unvan Değişikliği Sınav Tarihi                :        03/12/2017
Sınav Saati                                                   :        13.00
Sınav Yeri                                                     :        Başvurulardan sonra belirlenecektir

Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında ekte (sınıfı, unvanı, birimi, derecesi, adedi ve nitelikleri) ilan edilen  kadrolar için (Şef ve Memur kadrolarına) Görevde Yükselme Sınavı,  (Mühendis, Hemşire, Biyolog, İmam, Sosyal Çalışmacı, Tekniker, Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Teknisyen kadrolarına) ise Unvan Değişikliği Sınavıyla atama yapılacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR:

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ve aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamazlar.

Görevde Yükselme yazılı sınavında 60 (altmış) ve daha yüksek puan alan personel başarılı sayılacaktır. Her üyenin vermiş olduğu sözlü puanlarının aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınavda yüz üzerinden 70 (yetmiş) puan alanlar başarılı sayılırlar. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 (beş) katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.

Unvan değişikliği sınavında Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Madde 4 / O bendi ve Madde 19/3. Bendi gereğince ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için yazılı ve sözlü sınav yapılarak yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılırlar.

Başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla,

  1. Hizmet süresi fazla olanlara,
  2. Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
  3. Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

Öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.
Gerekli şartları taşımadığı daha sonra saptananların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilir.

İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibariyle ( 09/10/2017 ) aranan nitelikler ve başvuru yapılacak kadroya ait genel ve özel şartların birlikte sağlanıyor olması gerekmektedir.

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında UZEM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun, engelli kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın engel durumunun bildirilmesi gereklidir. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

Aranan şartları taşıyan ve taşımayan personel listesi yapılan başvuruların incelenmesi sonrasında Üniversitemiz web sayfasında (http://www.omu.edu.tr) yayınlanacaktır.

Görevde Yükselme Suretiyle Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar:

Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde belirtilen kadrolara görevde yükselme suretiyle atanabilmek için;

a) 1.- 2.- 3. ve 4. dereceli kadrolara atanabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak gerekmektedir. Ayrıca lise mezunu olanların 3.ve 4. Dereceli kadroya atanabilmeleri için kazanılmış hak aylıklarının bu derece/kademede olması gerekmekte olup, 657 sayılı Kanun gereğince atanacağı kadronun derecesi Kazanılmış Hak Aylığının üç üst ve üç alt derecesinden fazla olmaması şarttır.

b) İlan tarihi itibarıyla ilgilinin başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde belirtilen alt görevlerde toplam en az üç yıl hizmeti bulunmak, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere,

c) Mevzuatta belirtilen hizmet süresini tamamlamış olmak,
ç) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

Unvan Değişikliği Suretiyle Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,
b) Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

BAŞVURU ŞEKLİ:

İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.

1-Görevde Yükselme Sınavına Başvuru: 

(Şef ve Memur kadrolarına atanabilmek için) Görevde Yükselme Sınavına Katılmak İsteyen Personel; Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Formunu doldurup kapalı zarf içerisinde ve Ek’te belirtilen dilekçe ekinde Üniversitemiz Rektörlüğü Genel Evrak Şube Müdürlüğüne teslim edecektir.

 

Başvuru Formu ve Dilekçe:

 

2-Unvan Değişikliği Sınavına Başvuru:

(Mühendis, Hemşire, İmam, Sosyal Çalışmacı, Biolog, Tekniker, Sağlık Teknikeri, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Memuru kadrolarına atanabilmek için)  Unvan Değişikliği Sınavına katılmak isteyen personel: Ek’te bulunan “Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Formu” nu doldurup kapalı zarf içerisinde ve Ek’te belirtilen dilekçe ekinde Üniversitemiz Rektörlüğü Genel Evrak Şube Müdürlüğüne teslim edecektir. Unvan Değişikliği Sınavına başvuranlar,  ilanda belirtilen öğrenim şartını sağladıklarına dair onaylı diploma fotokopisini dilekçelerine ekleyeceklerdir.

 

Başvuru Formu ve Dilekçe:

 

SINAV YÖNTEMİ:
  1. Ortak Sorular: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı ortak konu başlıklarından 35 soru test olarak sorulacaktır.
  2. Alan Soruları: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı alan bilgisi ile ilgili konu başlıklarından 15 soru test olarak sorulacaktır.